Conservering

Onbeschermd of slecht gecoat staal kan gaan corroderen. Deze corrosie tast het uiterlijk en, belangrijker, de betrouwbaarheid van de objecten aan. HPG herstelt de corrosie en conserveert de objecten om toekomstige schade te voorkomen.

Metaal stralen

De reparatie van gecorrodeerde objecten bestaat uit meerdere stappen. Het object wordt voorbehandeld zodat het oppervlakte goed schoon is en de juiste ruwheid heeft voor verdere behandeling. Hierdoor hecht de coating optimaal. HPG werkt met verschillende voorbehandel-methodes: droogstralen, vacuümstralen, sponsstralen, torbostralen en ijsstralen. De methode is afhankelijk van de schade en de omstandigheden ter plaatse.

Metaal coaten

Na de voorbewerking brengen we de coating aan op het metaal. Dit doen we meestal met de spuit, roller of kwast. De coating beschermt het metaal tegen slijtage, hitte-oxidatie of bijvoorbeeld chemische corrosie. Hierdoor ziet het object er weer als nieuw uit. Bovendien verlengt de coating de levensduur en vergroot het de betrouwbaarheid.

Corrosie onder isolatie

Een specifiek probleem is corrosie onder isolatie. Dit vormt een grote bedreiging voor de integriteit en betrouwbaarheid van installaties doordat het vaak later zichtbaar is. Onder de isolatie vormt zich dan een sterk corrosief milieu waardoor snel zware corrosie optreedt. HPG heeft ervaring met deze schadelijke corrosie en helpt u graag om aangetaste installaties te herstellen en conserveren.

Met industriële conservering zorgt u dat de onderdelen van uw constructie of installatie niet alleen duurzaam behouden blijven maar er ook weer als nieuw uitzien. Wij hebben uitgebreide kennis in het beschermen van metalen, of het nu gaat om een bestaand object of om een nog te bouwen installatie.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op.

conservering1.jpg

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op